Vergoeding Hoortoestellen 2018

Bij Joosten Hoorspecialisten krijgt iedere verzekerde een vergoeding vanuit de basis zorgverzekering voor een hoorhulpmiddel. Ongeacht waar u verzekerd bent. Wel kan het zijn dat u bij de ene verzekering een hogere vergoeding krijgt als bij de andere. Hierdoor is het goed om te kijken naar uw verzekering en deze daar eventueel op aan te passen.

Wilt u weten hoeveel u moet betalen voor uw hooroplossing? Neem dan contact op met de specialisten van Joosten
Bel dan 075 614 31 30 of 0229 755 133. Wij helpen u graag verder.

 • Vergoeding Hoortoestellen

 • Hulp nodig?

 • Wanneer kom ik voor vergoeding in aanmerking?

  U komt in aanmerking voor hoortoestel vergoeding als er sprake is van een revalideerbaar oor met tenminste een gehoorverlies van 35 dB gemeten bij 1000, 2000 en 4000 Hz, ongeacht het functioneren van het andere oor. Dit betekent dus dat als u te maken heeft met éénzijdig gehoorverlies u ook een vergoeding kunt krijgen van uw zorgverzekeraar. Wilt u weten hoe het met uw gehoor is gesteld? Maak dan een afspraak voor een gehoortest

  Alle audiciens moeten met een door Zorgverzekeraars Nederland ontworpen hoorprotocol werken. In dit protocol wordt, door middel van een hoortest en een speciale vragenlijst, bepaald voor welke categorie hoortoestellen u in aanmerking komt en waar u vergoeding voor kunt krijgen. De categorieën lopen van 1 tot 5, waarbij categorie één geldt voor een eenvoudig gehoorverlies en categorie vijf voor een gecompliceerd gehoorverlies. Valt u in één van de categorieën dan wordt in de meeste gevallen het hoortoestel voor 75% vergoed uit uw basisverzekering. Nieuwsgierig in welke categorie u valt? Maak dan een afspraak.

  Wat moet ik zelf betalen aan mijn gehoorapparaat?

  Gehoorapparaten worden (deels) betaald vanuit de basisverzekering. De wettelijke eigen bijdrage is 25% van het aankoopbedrag. De zorgverzekeraar vergoedt 75% tot 100%, afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering en als u een gecontracteerd audicien uitkiest. Heeft uw audicien geen contract met uw zorgverzekeraar dan ontvangt u een iets lagere vergoeding.

  Daarnaast betaalt u het verplichte eigen risico wat voor 2018 is vastgesteld op €385.- Kiest u ervoor om een hoortoestel te kopen zonder tussenkomst van uw zorgverzekeraar dan betaalt u het hoortoestel helemaal zelf. Het voordeel is dat u alle keuzevrijheid heeft! Wij leveren hoortoestellen van alle merken. Niet alle merken en types zijn namelijk opgenomen in de categorielijst. Tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent is het nergens meer mogelijk om een hoortoestel te kopen dat volledig vergoed wordt door uw verzekering. Aanvullende hulpmiddelen worden vaak helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar als wordt bepaald dat deze middelen noodzakelijk zijn voor u om optimaal te kunnen functioneren. Weten welke hulpmiddelen Joosten Hoorspecialisten allemaal levert? Maak dan een afspraak.

 • Bel ons vrijblijvend


  Heeft u vragen over het vergoedingsysteem?

  Bel dan vrijblijvend:

  075 – 614 31 30 of 0229- 755 133

  Kom langs in onze winkel


  Joosten Hoorspecialisten is gevestigd in Hoorn en Zaandam. Bezoek onze contactpagina voor het maken van een afspraak of kom vrijblijvend langs voor een informatief gesprek.

De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld op basis van de verzekeringspolissen, zoals door alle zorgverzekeraars zijn gepubliceerd voor het jaar 2016 en de afspraken, die Joosten Hoorspecialisten met verschillende zorgverzekeraars heeft gemaakt. Of een verzekerde in een individueel geval aanspraak heeft op de vergoeding van een hoortoestel, zal steeds van geval tot geval met inachtneming van de polisvoorwaarden moeten worden bepaald door de zorgverzekeraar. Deze pagina geeft hierover geen uitsluitsel. Op welke categorie hoortoestellen een verzekerde aanspraak kan maken wordt door de audicien en de zorgverzekeraar bepaald aan de hand van het hoorprotocol en is afhankelijk van uw gehoortest, het intakegesprek en de uitkomst van de door u ingevulde Amsterdamse vragenlijst (AVL).

Joosten Hoorspecialisten is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van deze pagina of door andere informatie, die op deze website wordt aangeboden. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.