Gehoorbescherming op maat gemaakt

 •  

  Gehoorbescherming voor motorrijders

  Een schrijnend fenomeen duikt op: de wereld van de motorrijders vertoont meer en meer slachtoffers die hun gehoorverlies te wijten hebben aan hun geliefkoosde sport of ter invulling van hun vrije tijd. Steeds meer dringt het besef door dat het gehoor van de motorrijder beschermd dient te worden. Wie met regelmaat motor rijdt loopt het risico van gehoorschade op. Officiële metingen tonen aan dat al zeer vlug de veilige limieten worden overschreden.

  Het is niet zozeer het geluid van de motor die de boosdoener is, het is namelijk het windgeruis langs de helm die al vlug de lawaaibelasting doet oplopen. Bij 80 km/uur is de geluidsdruk gemiddeld 90 dB, bij 100 km/uur 94 dB, bij 120 km/uur 98 dB en bij een snelheid van 140 km/uur is dat al opgelopen tot zo’n slordige 102 dB. Bijkomend is het geluidsniveau tijdens een motorrit ook nog eens afhankelijk van type motor en helm.

  Voor deze doelgroep biedt Joosten Hoorspecialisten de motorgehoorbescherming aan. Deze op maat gemaakte gehoorbeschermer, vervaardigd uit een 50 Shore Siliconen materiaal, laat zich kenmerken door zijn vormgeving en draagcomfort onder de meeste helmen. Deze gehoorbeschermer wordt uitgerust met een selectief filter. Joosten Hoorspecialisten biedt een ruime keuze van zeer stabiele metalen “LASER gekalibreerde ST- filters” aan die hun doeltreffendheid meer dan voldoende kunnen garanderen.

  Ons Motto: beter voorkomen dan genezen. Lawaaidoofheid is immers een sluimerend proces.

  Lees meer over gehoorbeschadiging Audicien Peter legt uitMaak direct een afspraakVoor gehoorbescherming op maat

 • Alles goed beschermd? Hoe zit het met uw oren?

  Alles goed beschermd? Hoe zit het met uw oren?

  Bezoek onze webwinkelVoor standaard gehoorbescherming
 • Keihard rocken zonder gehoorbeschadiging!

  Keihard rocken zonder gehoorbeschadiging!

  Bezoek onze webwinkelVoor standaard gehoorbescherming
 •  

  Gehoorbeschermers voor muzikanten

  Voor diegene die niet zozeer op zoek is naar in-ear monitoring maar enkel naar degelijke gehoorbescherming zijn er de ‘Musician Earplugs’. De vlakke demping laat toe muziek te beluisteren op een veiliger niveau.

  Het zijn op maat gemaakte oorstukjes, vervaardigd in zacht materiaal, waarbij men de keuze heeft tussen drie verschillende dempingfilters (ER9, ER15 of ER25 met een vlakke demping van resp. 9, 15 of 25 dB over het volledige muziekspectrum)

  ‘Musician Earplugs’ zijn de meest geschikte gehoorbeschermers voor de muzikant, zowel ‘on stage’ als tijdens oefensessies, en voor de concertganger.

  Joosten Hoorspecialisten is gespecialiseerd in gehoorbescherming voor muzikanten en concertgangers. Maak vandaag nog een afspraak voor een adviesgesprek!

  Lees meer over gehoorbeschadiging Audicien Peter legt uitMaak direct een afspraakVoor gehoorbescherming op maat

 •  

  Gehoorbescherming op de werkvloer

  Bij de selectie van een geschikte gehoorbeschermer wordt veel aandacht besteed aan de dempingwaarden vermeld op de verpakking of bijsluiter. De doeltreffendheid wordt echter in belangrijke mate bepaald door de draagfrequentie en de demping tijdens het dragen. Omdat een goede pasvorm bepalend is voor het draagcomfort en de draagfrequentie van gehoorbeschermers wordt de Variphone® volledig op maat gemaakt.

  Het unieke 2-kanaalsdesign van de Variphone® laat toe om de kwaliteitscontroles snel en vooral efficiënt uit te voeren en desgewenst periodiek te herhalen. Dankzij het traploos regelbaar ventiel kan de demping dermate ingesteld worden dat het geluidsniveau tot net onder de veilige grens wordt gereduceerd.

  De ‘fine-tuning’ van de demping, met nauwkeurigheid van 1 dB, zorgt ervoor dat de communicatie niet in het gedrang wordt gebracht.

  Lees meer over gehoorbeschadiging Audicien Peter legt uitMaak direct een afspraakVoor gehoorbescherming op maat

 • Ook bij kleine klusjes: Altijd gehoorbescherming in!

  Ook bij kleine klusjes: Altijd gehoorbescherming in!

  Bezoek onze webwinkelVoor standaard gehoorbescherming