in ear monitors

In ear monitor voor artiesten en DJ's | Advies en informatie

  • Met een in-ear monitor hoort de gebruiker minder omgevingsgeluid waardoor het geluid minder hard hoeft te zijn, hetgeen weer gehoorschade beperkt of voorkomt. Doordat de zanger de mix goed kan horen voorkomen in ear monitors  ook feedback (rondzingen) van de microfoon.

    Een in ear monitor is een op het lichaam draagbare ontvanger met oortelefoons waarmee een podiumartiest een persoonlijke monitormix kan horen. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarin podiummonitors niet wenselijk zijn, of wanneer de artiest zeer beweeglijk is. De in ear monitors worden tegenwoordig vaak op maat gemaakt.

    Indien een artiest door de jaren heen zoveel gehoorschade heeft opgelopen is een in-ear systeem vaak nog de enige mogelijkheid genoeg te kunnen horen zonder dat dit vele rondzingers veroorzaakt. Een beroemde Nederlandse artiest met dit probleem was André Hazes aan het eind van zijn leven, deze zanger had toen zoveel schade opgelopen dat hij zelfs bijna niets meer hoorde op een in-ear systeem. Wij leveren in ear monitor van onder andere Jerry Harvey.

  • Zanger Ton Cillekens koos voor de Ambient FR van Jerry Harvey

Neem contact op voor meer informatie of een directe aanpassing Wij leveren in ear systemen van veel merken