Custom in ear monitors

Wij leveren uitsluitend topkwaliteit

Met een in ear monitor hoor je minder omgevingsgeluid op het podium waardoor het geluid minder hard hoeft te zijn, hetgeen weer gehoorschade beperkt of voorkomt. Doordat je de mix goed kan horen voorkomen in ear monitors ook feedback (rondzingen) van de microfoon.

Een in ear monitor is een op het lichaam draagbare ontvanger met oortelefoons waarmee een podiumartiest een persoonlijke monitormix kan horen. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarin podiummonitors niet wenselijk zijn, of wanneer de artiest zeer beweeglijk is. De in ear monitors worden tegenwoordig vaak op maat gemaakt.

Indien een artiest door de jaren heen zoveel gehoorschade heeft opgelopen is een in-ear systeem vaak nog de enige mogelijkheid genoeg te kunnen horen zonder dat dit vele rondzingers veroorzaakt. Een beroemde Nederlandse artiest met dit probleem was André Hazes aan het eind van zijn leven, deze zanger had toen zoveel schade opgelopen dat hij zelfs bijna niets meer hoorde.

Oor afdrukken laten maken

voor custom in ear monitors

Joosten Hoorspecialisten is gespecialiseerd in het maken van afdrukken voor (CIEM) u wordt geholpen door één van onze specialisten op het gebied van oor afdrukken. De afdrukken worden gemaakt met een siliconen afdruk materiaal met een hoge viscositeit.

De afdrukken worden tot na de tweede bocht van je gehoorgang gemaakt met je mond open waardoor de kop van het kaakgewricht ook in de afdruk komt hetgeen het draagcomfort bij vooral de acryl in ear monitors verbeterd. Hiervoor gebruiken wij een biteblock tijdens het hele proces om er zeker van te zijn dan de afdrukken comform de specificaties van de fabrikant worden gemaakt.

Bestelt u de in ear monitors bij Joosten Hoorspecialisten dan regelen wij het hele traject van afdrukken en creatie van de in ear monitors. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de afdrukken bij ons te laten maken en zelf uw favoriete fabrikant te benaderen. Aan u de keus! Wij hebben bij o.a. Ilse DeLange,  Duncan Laurence en bij de volledige band van de Rolling Stones de afdrukken gemaakt.