• video

Phonak Belong B-R oplaadbare hoortoestellen

Gehoortoestel slimmer en oplaadbaar

Als je eindelijk de stap hebt gezet om een gehoortoestel aan te schaffen dan reken je op een enorme verbetering. Vaak werd deze verwachting maar gedeeltelijk ingelost. Moderne technologie zorgt echter voor een snel toenemende tevredenheid. Het verstaan in een lawaaierige omgeving is één van de meest gemelde problemen door gehoortoesteldragers, maar ook het gepriegel met de kleine batterijtjes is voor ouderen een obstakel. Dat is heel vervelend. Zeker omdat zo’n 10 procent van de Nederlanders een gehoorverlies heeft. Met name boven de 50 neemt deze diagnose snel toe. Uit diverse gezondheidsenquêtes blijkt echter dat het totaal aantal mensen met slechthorendheid waarschijnlijk veel hoger is dan geregistreerd. Onzekerheid en schaamte zijn hiervoor een belangrijke oorzaak. Zoekt u de phonak Belong in Hoorn of Zaandam? fb_audeo_b-r_1b_lowres_cmyk

Gehoortoesteldragers willen dan ook graag een discrete oplossing. Toch moeten diezelfde gebruikers nog steeds vaak handmatig het volume van hun toestellen bijstellen, wat een ongemakkelijke situatie kan opleveren. Hetzelfde geldt voor batterijen die onverwacht leeg raken. Niets is vervelender dan midden in een gesprek, bijeenkomst of voorstelling opeens een paar kleine, lastig te hanteren batterijtjes te moeten verwisselen.

Slim besturingssysteem

fb_audeo_b-r_1a_lowres_cmyk

Phonak Audeo B-R

De Zwitserse producent Phonak pakt deze uitdagingen nu echter op. Zo heeft ze een slim oplaadbaar gehoortoestel ontwikkeld dat in staat is om zelfstandig te reageren op omgevingsgeluid, de Audéo Belong-R. Geheim achter deze opmerkelijke kwaliteit is het AutoSense Operating System. Net als het besturingssysteem van een smartphone gaat het om geavanceerde software die alle functies van gehoortoestel aanstuurt. Het is zo nauwelijks meer nodig om zelf het volume te regelen of een ander luisterprogramma te kiezen. Bevindt u zich bijvoorbeeld in een rumoerig restaurant of gewoon thuis? De AutoSense OS past het volume dynamisch aan. Zo worden zachte stemmen in een gesprek bijvoorbeeld net zo duidelijk als harde stemmen, maar zonder ook het omgevingsgeluid evenveel harder te maken. Ook wordt een gesprek in rumoer makkelijker.

Geen gedoe met batterijtjes

Om nooit meer onverwacht met een lege batterij geconfronteerd te worden, heeft Phonak een oplaadbare variant van de Audéo B ontwikkeld, de Audeo B-R, het eerste gehoortoestel met een lithium-ion accu. Door de gehoortoestellen elke avond voor het slapen gaan in de oplader te plaatsen, bent u er zeker van dat ze altijd de hele dag functioneren. De accu is in drie uur volledig opgeladen en gaat dan makkelijk 24 uur mee. Vergeten op te laden? Na een oplaadtijd van slechts een half uur werkt het toestel weer zes uur. Dankzij de volledige integratie van de accu is ook de gevoeligheid voor vocht flink verminderd. Is de nieuwe Phonak Audéo Belong iets voor u? Vraag het aan uw Phonak hoorspecialist in Hoorn, Joosten Hoorspecialisten op nummer 0229-755133. Zoekt u de prijs voor de meest exclusieve Phonak Belong? Bekijk Phonak prijzen.

 

Posted in: