Motor gehoorbescherming op maat gemaakt

Gehoorbescherming voor Motorrijders

Een schrijnend fenomeen duikt op: de wereld van de motorrijders vertoont meer en meer slachtoffers die hun gehoorverlies te wijten hebben aan hun geliefkoosde sport of ter invulling van hun vrije tijd. Steeds meer dringt het besef door dat het gehoor van de motorrijder beschermd dient te worden. Bij wie met regelmaat motor rijdt, loopt het risico van gehoorschade op. Officiële metingen tonen aan dat al vlug de veilige limieten worden overschreden.

Het is niet zozeer het geluid van de motor dat de boosdoener is, het is namelijk het windgeruis langs de helm die al snel de lawaaibelasting doet oplopen. Bij 80 km/uur is de geluidsdruk gemiddeld 90 dB, bij 100 km/uur 94 dB, bij 120 km/uur 98 dB en bij een snelheid van 140 km/uur is dat al opgelopen tot zo’n slordige 102 dB. Bijkomend is het geluidsniveau tijdens een motorrit ook nog eens afhankelijk van type motor en helm.

Voor deze doelgroep biedt Joosten Hoorspecialisten de motorgehoorbescherming aan. Deze op maat gemaakte otoplastiek gehoorbeschermer, vervaardigd uit een 50 Shore Siliconen materiaal, laat zich kenmerken door zijn vormgeving en draagcomfort onder de meeste helmen. Deze gehoorbeschermer wordt uitgerust met een selectief filter. Joosten Hoorspecialisten biedt een ruime keuze van zeer stabiele filters aan, die hun doeltreffendheid meer dan voldoende kunnen garanderen.

Ons Motto: beter voorkomen dan genezen. Lawaaidoofheid is immers een sluimerend proces. Laat daarom gehoorbescherming op maat maken bij Joosten Hoorspecialisten.