Met trilwekker, rookmelders en / of flitsignalering

Wek en waarschuwingssystemen

Mensen die een hoortoestel dragen hebben deze in de regel niet in als men slaapt. Bij een brand of bestaat er dan echter de kans dat u de rookmelder niet hoort. Met een wek en waarschuwingssysteem hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. Het systeem bestaat uit een aantal draadloos aan elkaar koppelbare elementen die altijd geleverd worden met een speciale trilwekker. Deze vormt het hart van het wek en waarschuwingssysteem. Zodra er een gebeurtenis plaatsvindt, (bijvoorbeeld een rookmelder die afgaat) dan begint de trilschijf hevig te trillen en wordt u dus gewekt.

Hetzelfde geldt voor de flitslampen of trilontvanger. Deze geven zelfs aan welke sensor is geactiveerd. Of dit nu de deurbel is, de telefoon of eerder genoemde rookmelder. U bent altijd direct op de hoogte. Een veilig gevoel

Het is belangrijk om te weten dat er voor slechthorenden uitgebreide wek en waarschuwingssystemen in de markt zijn. Deze systemen worden voor 100% vergoed door uw zorgverzekeraar mits aan alle voorwaarden daarvoor wordt voldaan. Één van deze regels is dat u 1 keer in de 5 jaar aanspraak kunt maken op een dergelijk systeem.

In onze hoorwinkel in Hoorn hebben wij een testopstelling staan waarmee u het zelf even kunt testen. Na inventarisatie wordt het systeem bij u thuis op locatie door een monteur geïnstalleerd.