• Een gratis en vrijblijvende gehoortest

  Gratis gehoortest in Hoorn of Zaandam

  Als u twijfelt aan uw gehoor dan kunt u altijd een afspraak maken met Joosten Hoorspecialisten. Wij nemen bij u een gratis en geheel vrijblijvende gehoortest af. Na de hoortest die ongeveer 20 minuten in beslag neemt, nemen wij de tijd om u uit te leggen waar de eventuele problemen zich voordoen. Indien nodig verwijzen wij u door naar de KNO-arts voor verder onderzoek.

  Ja, ik wil een gratis gehoortest bij Joosten Hoorspecialisten,

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Hebt u moeite om mensen te verstaan? Moet u vaak vragen; hé wat zegt u? De kans bestaat dat u geleidelijk aan minder bent gaan horen. Vervelend voor u en uw omgeving. Vaak moet de televisie onnodig hard staan om nog iets van de nieuwslezer te kunnen verstaan en levert het wrijving op bij uw naasten die uw gehoorverlies soms afdoen als desinteresse. Het is daarom verstandig om, zeker als u boven de 65 jaar bent, minstens één keer per jaar een gehoortest te laten afnemen. Bij voorkeur bij een StAr gediplomeerd audicien. Deze hoortest is bij Joosten Hoorspecialisten volkomen gratis, gaat niet van uw eigen risico af en u bent daarvoor, mits u een afspraak hebt, dagelijks welkom.

  Waarom niet te lang wachten met een hoortest

  Gemiddeld wachten mensen 7 jaar te lang met het ondergaan van een gratis gehoormeting. Terwijl voor de bril direct actie wordt ondernomen blijkt een gehooronderzoek voor veel mensen een brug te ver. En dat is heel spijtig. Omdat het verstaan van letters en klanken een functie is van de hersenen en deze door het niet goed kunnen horen langzaam degenereert. Zie het als twee mensen op leeftijd, de één maakt dagelijks een kruiswoordpuzzel en de andere niet. Diegene die de kruiswoordpuzzel maakt traint de hersenen als het ware en zal langer een zekere mate van geheugenfunctie behouden. Zo werkt het min of meer ook met het gehoor. Iemand die te lang wacht met het trainen van de verbindingen in de hersenen loopt het risico dat het verstaan van letters en klanken dusdanig achteruit gaat dat klanknuances zoals: soep, roep, snoep, koek, zoek enz. verbasteren. Zodra het spraakverstaan is gedegenereerd is het moeilijker wennen aan een hoortoestel en vaak kan maar een deel van het verstaan weer worden gerevalideerd. Een veel gehoorde vraag van gebruikers van hoortoestellen is of het toestel niet harder ingesteld kan worden. Naast het feit dat dit soms een averechts effect heeft zegt dit veel over de gedachte van mensen dat geluid maar geluid is en dat het maar harder moet zijn om mensen te kunnen verstaan. Ze hebben wel het juiste volume maar het verstaan van mensen gaat moeizaam. Dit zijn vaak ook de mensen die jaren hebben gewacht met het dragen van een hoortoestel en pas bij een hoorspecialist naar binnen zijn gelopen omdat het “zo echt niet langer kon”.

  De audicien stelt vast dat ik een gehoorverlies heb, wat nu?

  U bent bij ons geweest voor een gehoortest en de audicien heeft u aan de hand van uw audiogram laten zien waar de problemen zich voordoen. Als geen ander begrijpen wij dat dit voor u best even schrikken kan zijn en voor sommigen ook heel confronterend “had ik vroeger maar oordopjes gedragen tijdens mijn werk”. Daarom nemen wij ruim de tijd voor u tijdens de hoortest en leggen u ook uit wat u kunt gaan verwachten als u een gehoorapparaat gaat proberen. Het proberen van een hoortoestel is altijd gratis en kan tot zeker 8 weken duren. Dit doen wij omdat de hersenen langzaamaan moeten gaan wennen aan geluiden die al jaren niet zijn gehoord. Door middel van een aantal controleafspraken komt u aantal keer bij ons terug en stellen wij het hoortoestel steeds iets fijner af waarbij we uitgaan van uw ervaring met het hoortoestel. Ook gaat langzaam het volume van het toestel steeds iets omhoog, totdat het gehoor is gerevalideerd.

  Gehoortest in Zaandam of Hoorn

  Woont u in de omgeving van Hoorn of Zaandam dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten afnemen van een hoortest bij onze audicien. Joosten Hoorspecialisten is aangesloten bij Stichting HoorProfs. Waar andere audicienbedrijven het moeten doen met alleen een StAr keuring wordt de HoorProfs audicien en de apparatuur nog strenger gecontroleerd zodat u de beste hoorzorg krijgt. Tijdens de gratis gehoortest in onze hoorwinkel krijgt u verschillende piepjes te horen. Door op een knop te drukken geeft u aan of u deze toon hoort. Dit meten wij op verschillende frequenties. Tevens meten wij door middel van een spraaktest hoeveel % u nog van woorden kunt verstaan. Uiteraard leggen we na de hoortest aan de hand van uw audiogram precies uit wat er met uw gehoor aan de hand is. Daarnaast kunnen wij uw gehoorverlies inzichtelijk maken voor uw partner of kinderen door een geluidsfragment te laten horen zoals u dit dagelijks hoort. Eigenlijk is het een compleet gehoor onderzoek. Ons advies, wacht niet te lang en maak een afspraak voor een gehoortest in Hoorn of Zaandam. Bel met 0229 755 133 en maak een afspraak. Of neem contact op via ons emailadres: ln.netsilaicepsroohnetsoojnull@ofnI

 • Waarom voor ons kiezen?

   • HoorProfs kwaliteits-audicien
    Altijd de beste hoorzorg voorhanden
   • Gediplomeerd triage-audicien
    Een zekere zaak
   • Vaste medewerkers
    Niet telkens een andere audicien
   • De laatste technieken
    Wij lopen voorop in techniek en kennis
   • Onafhankelijk bedrijf
    Geen bonussen of verborgen agenda
   • Aan huis bezoek mogelijk
    Indien nodig komen wij ook aan huis!
   • Vergoeding bij alle zorgverzekeraars En de laatste hooroplossingen