‘s Werelds eerste hoortoestel dat mentale en fysieke gezondheid volgt.

Maak nu bij Joosten Hoorspecialisten kennis met Starkey Livio AI. Een revolutionair, multipurpose hoortoestel. De Amerikaanse hoortoestelfabrikant Starkey – één van de grootste spelers in de audiologische industrie – stelt het best presterende en best klinkende hoortoestel voor.

Maar ook het eerste hoortoestel ooit dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen. Het hoortoestel beschikt hiervoor over unieke 3D biosensoren en kunstmatige intelligentie en heeft functies als valdetectie, een Live Vertaal functie en meer. Starkey noemt het “Healthable™ Hearing Technology”. Voor het eerst wordt u door uw eigen hoortoestel proactief benaderd om uw welzijn en gezondheid te optimaliseren.

Audicien aan huis

Gezond leven en preventie zijn ook de basisprincipes voor Thrive, een nieuw ontwikkelde app in combinatie met de Livio AI toestellen. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat met voldoende beweging het risico op een aantal ziektes kan worden verlaagd. Daarom plaatst Starkey sensoren in het toestel. Het is de eerste keer wereldwijd, dat geïntegreerde biosensoren in een hoortoestel worden gecombineerd met kunstmatige intelligentie.

Starkey wil in de audiologie markt hetzelfde bereiken met hoortoestellen wat Apple’s iPhone voor de mobiele telefonie industrie heeft gedaan.


Voordat de iPhone er was, kon men met een telefoon slechts bellen of eenvoudige berichten versturen. Zo’n telefoon werd daarom maar door zo’n 25% van de mensen gebruikt. Nadat Apple 12 jaar geleden de eerste iPhone 2G smartphone introduceerde als compleet nieuw multifunctioneel product, is het aantal mensen dat een mobiele telefoon bezit revolutionair gestegen: maar liefst 93% van Nederlanders heeft er een.

Wat de Amerikaanse fabrikant wil realiseren is zo’n zelfde revolutie op het gebied van hoortoestellen. Daarom noemt Starkey Livio AI een “Healthable”, een apparaat dat veel voor u doet: vanzelfsprekend goed horen (óók van muziek) en verstaan, maar daarnaast ook proactieve ondersteuning om gezonder en comfortabeler te leven!

Met de Starkey Livio AI kunt u als bijna vanzelfsprekend goed verstaan en horen

Het hoortoestel meet uw fysieke én mentale activiteit en kent daar punten aan toe. Mocht u – ondanks een goede fysieke gesteldheid – toch een keer ten val komen, dan wordt dit door het hoortoestel gedetecteerd en met in de smartphone voorgeprogrammeerde telefoonnummers automatisch alarm geslagen naar een familielid of vriend.

Met de Starkey Livio AI kunt u als bijna vanzelfsprekend goed verstaan en horen, óók van muziek. Maar het unieke van deze nieuwste generatie hoortoestellen zit er dus in dat deze ook uw fysieke en mentale activiteiten kunnen volgen, dus bijvoorbeeld adviseren over uw dagelijkse beweging en inzicht geven of uw brein optimaal wordt gestimuleerd. Door de stappenteller worden uw aantal stappen inzichtelijk en dit is eenvoudig te koppelen met andere apps. Met de functie hartslagmeting wordt uw hartslag en hartslagherstel na bijvoorbeeld een inspanning gemonitord. Met de Live Vertaalfunctie hoort u moeiteloos 27 vreemde talen in het Nederlands en spreekt u terug met de app.

U kunt de virtuele Assistent elke vraag stellen en uw hoortoestel zal daar direct op antwoorden. Natuurlijk is draadloos telefoneren mogelijk, kunt u de toestellen eenvoudig bedienen met de app of zelfs door kort en onopvallend te tikken op uw oor. Wanneer u kiest voor de Lithium-ion oplaadbare versie hoeft u nooit meer batterijen te vervangen. Tot slot kan uw audicien uw hoortoestellen op afstand via het internet volledig instellen en programmeren. Handig wanneer u niet in de buurt van de winkel bent of op vakantie.